06-12-07

Kinderdodingen stijgend in Duitsland

doding
grootbeeld
Fotobron: Der Spiegel

Woning in Schleswig-Holstein: 5 gedode kinderen
Kinderdoding

Doden arme moeders uit bezorgdheid?

Duitsland is ontzet door twee gevallen van kinderdoding gisteren. Dit is echter slechts het (voorlopige?) hoogtepunt van een afschuwelijk verschijnsel dat aan de gang is in Duitsland. Moeders doden hun kleine kinderen... uit bezorgdheid voor hun uitzichtloze toekomst?

Kinderen sterven in Duitsland, niet natuurlijk, maar door toedoen van de eigen moeder. Dat is de tragische balans die men in 2007 moet maken. Een klein overzicht: gisteren 5 december werden in Darry (Schleswig-Holstein) de lijken gevonden van 5 kinderen (tussen 3 en 9 jaar oud), allen gedood door de eigen moeder. Tevens werd gisteren het derde lijk gevonden van een baby in een gezin in Plauen (Sachsen). Daar werden reeds eerder twee lijkjes gevonden. In April vond men twee gedode babys in Erfurt (Thüringen). In maart vond men een gedode baby in Hof (Bayern) en in Hamburg. En in januari vond men 3 gedode babys in Arnstadt (Thüringen). Telkens was de moeder de dader.

Een angstwekkende vaststelling: in 2004 was er slechts 1 dergelijk geval van doding door de moeder op kleine kindjes. In 2005 waren er 2 gevallen. In 2006 waren er 5 gevallen en nu 2007 reeds 6 gevallen. In alle gevallen gaat het om alleenopvoedende jonge moeders, hoewel vaak de vader bekend is maar sinds geruime tijd niet meer samenwoont. Tevens gaat het telkens om financiële probleemgezinnen, waarbij de moeder met haar kroost vaak moet verhuizen omwille van onvermogen tot het betalen van de huur. Niet zelden gaat het om moeders met psychische problemen. Waarom die problemen? Is er een verband met de armoede?

ROND DIT THEMA
Laatste kinderdodingen   verslag uit Der Spiegel

Is er een vaste lijn te trekken doorheen deze stijgende gevallen van kinderdoding door eigen moeder? Sinds 2005 zijn de sociale gelden in Duitsland drastisch gedaald door de huidig politiek der bondsregering, de lonen zijn voor niet-geschoolden dramatisch gedaald tot ware dumpingslonen. Het leven is echter jaarlijks aanzienlijk duurder geworden. Ogenschijnlijk is er een verband tussen stijgende armoede en kinderdoding...

”Wij topmanagers werden tot 90 uren per week en hebben de hoogste verantwoordelijkheid. Wij hebben dan ook recht op miljoenen inkomen per jaar,” aldus de topmanager van de post. En ondertussen doden radeloze moeders hun kinderen... ”Het gaat goed met Duitsland,” meldde kanselier Angela Merkel voor enige dagen, toen ze de balans opmaakte van haar regeringsperiode.

08:06 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kinderen, moord, armoede |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.