02-12-07

Met het EK 2008 voetbal de nacht in

voetbal
grootbeeld
 

het EK 2008 lijkt een makkie voor de deutsche Mannschaft, of toch niet?
Voetbal

Het EK 2008 lacht Duitsland toe

Duitsland wordt Europees kampioen voetbal, lijken haast alle Duitse kranten te melden, zonder het expliciet te schrijven. De loting ertoe is enorm gunstig, maar...

Het is verdorie gevaarlijk om op voorhand victorie te kraaien. Dat heeft menigeen in de geschiedenis aan den lijve moeten ondervinden. Zal Duitsland in 2008 hetzelfde lot ondergaan, of is victorie nu reeds terecht? We spreken over het Europees kampioenschap voetbal in juni 2008.

De loting van de 16 landen in de eindronde valt enorm voordelig uit voor het land hier. In de tweede groep speelt de deutsche Mannschaft tegen Oostenrijk, Croatië en Polen. Dat is een waar geschenk tegenover de derde groep waar Nederland, Italië en Frankrijk elkaar zullen proberen uit te moorden en Roemenië tot speelbal zal verworden. In de twee overige groepen zitten respectievelijk Portugal en Spanje redelijk goed.

Laat de hel maar losbarsten in de groep des doods. Des te harder ze moeten vechten, des te minder krachten hebben ze over voor de finale-dagen. Dat is goed nieuws voor zowel Duitsland als Spanje en Portugal. Zo gezien zit een halve finale voor Duitsland er zeker in. De deutsche Mannschaft “hat verdammt Schwein!”.

ROND DIT THEMA
EK 2008   speelplan

 Loting EK 2008   fotoreeks uit Der Spiegel
Zal men dan ook op rozen doorheen het tornooi gaan? Zal Wenen 29 juni 2008 een gloriedag worden voor Duitsland? Zal het land in de maand daarop met de glimlach naar het “land van de glimlach” reizen er een de Europese voetbalbeker vergulden met duizend en één gouden medailles op de Olympische Spelen? Ach... denken we maar even terug aan het vorige EK, waarbij Griekenland uit het niets opstond en zowaar Europees kampioen werd. Ja, wie op voorhand victorie kraait...

19:25 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.