29-11-07

Met een kerstmarkt de nacht in

nuernberg
grootbeeld
 

Zwetschgermoh, een uniek figuurtje, alleen maar in Nürnberg te bekomen op de Christkindlesmarkt
Kerstmarkten

De Christkindlesmarkt in Nürnberg

Geen kerstmarkt heeft de uitstraling en de warmte en charme die de Christkindlesmarkt in Nürberg uitstraalt. Men gaat er echt naar de roots van de kerstmarkten in een haast barokke, rococo-achtig sfeer.

Geen kerstmarkt heeft zulke aantrekkingskracht als de Nürnberger Christkindlesmarkt. Deze kerstmarkt is een van oudste van het land en ook de meest bezochte door o.a. heel wat buitenlanders van overal ter wereld. Jaarlijks stromen meer dan 2 miljoen mensen naar de markt. Zij opent morgen en loopt tot 24 december.

ROND DIT THEMA
Christkindlesmarkt   ruime informatie

Christkindlesmarkt   webpresence

 Christkindlesmarkt   fotoreeks
Het eigene aan deze Christkindlesmarkt is de sfeer die uniek is en alleen in Nürnberg echt te smaken valt. Van smaken gesproken: de Lebkuchen is er wereldberoemd. Het is een gebak om hmmm... . Ook de Glühwein is er wereldberoemd, want stamt uit Nürnberg. En heel bijzonder is de Zwetschgermoh. De wat?? De Zwetschgermoh is een figuurtje, zoals schoorsteenvegers of klederdrachtfiguurtjes of wachtsoldaatjes of dwergen. Na und? Wel, het bijzondere is, dat hun 'geraamte' gemaakt wordt van pruimen, dadels en okkernoten... een uniek iets.

Al even uniek is de opening van de markt. Dat gebeurt steeds op de vrijdag voor de eerste adventszondag, aldus morgen vrijdag. Dan bestijgt het Christkindl de Frauenkirche en spreekt de massa toe van op een balkon. Een streng voorgeschreven tekst wordt dan galmend over de markt gespreid ter uitnodiging. Het Christkindl is een meisje dat elke twee jaren gekozen wordt. Zij moet tussen 16 en 19 jaar oud zijn. Hmmm... dat hebben zeker en vast enkele oude bokken vastgelegd!

Heb je de kans in Nürnberg te geraken tussen morgen en 24 december, dan zal je het jou niet beklagen...

21:22 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kerstmarkt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.