27-11-07

T-Mobile gaat. En doping?

doping
grootbeeld
Fotobron: Der Spiegel

T-Mobile redt zijn gezicht en het gesponserde team boert voort...
Doping

Alles blijft hetzelfde tot...

T-Mobile weert negatieve reclame en het getroffen team is lang niet getroffen, boert voort en in enkele jaren spreekt niemand meer over doping, dankzij de gen-manipulatie

Zoals voor enige weken reeds gemeld, heeft T-Mobile nu eindelijk de knoop doorgehakt en het sponsoring van het wielrennen stopgezet. Dat is het gevolg van een hele reeks dopingsschandalen in het team. 16 jaar draaide alles op wieltjes en niet zonder succes, hoewel... wat is in het licht van het nu bekende een "succes"? Jan Ullrich, Bjarne Riis, Erik Zabel... het zijn maar enkelen van de reclamejongens die T-Mobile grote diensten hebben bewezen. Het zijn ook de drie belangrijkste zondaars, hoewel de kampioen onder hen koppig blijft ontkennen ooit maar eens aan doping gedacht te hebben.

En wat nu? Zal het T-Mobile-team veranderen? Neen, helemaal niet. De hoofdsponsor is weg, maar er staan reeds anderen in de rij. Het team blijft. Verandert er dan niets? Is de stap van T-Mobile zinloos? Het antwoord gaf vandaag Bob Stapleton, de Amerikaanse miljardair die uit hobby team-chef is van de ploeg. Hij ziet groot heil in het afscheid van T-Mobile. De naam van dat bedrijf is in de laatste jaren zozeer verbonden aan doping, dat hij als team-chef meer kopzorgen had om zijn team te bevrijden van de 'trauma's' der doping en om de media te woord te staan. Eindelijk, zegt hijzelf, kan het team weer zuiver kopzorgen maken om een overwinning in de sport, om de sport zelf. Hij ziet geen financiële problemen. Er staan heel wat Amerikaanse sponsors te wachten en uiteindelijk kan hij zijn eigen zaken ook aanspreken. The show must go on... de filosofie van een Amerikaan.

ROND DIT THEMA
Mening   van team-chef Bob Stapleton

Of daarmee doping zal verdwijnen in het wielrennen, dat is natuurlijk en andere zaak... Men kan in ieder geval de oude sponsors niet meer verdenken van verdoken steun aan doping. Astana stopt, Discovery stopt, Rabobank stopt, Gerolsteiner stopt in 2009... allen keren het wielrennen de rug. Mooi gebaar, zouden we hen kunnen toejuichen. Maar de werkelijkheid ligt uiteraard weer eens anders. Jaren en jaren hebben die sponsors inderdaad de ogen gesloten voor het doping. Het bracht hen immers veel op, als een renner uren voor het peleton uitreed, voortdurend in de televisiecameras reed. Het bracht hem nog meer op een kampioen te zien winnen. En in de pers kwamen dopingsgevallen – in vergelijking met tegenwoordig - zelden voor. Het tij keerde echter wanneer al te veel doping aan de oppervlakte kwam. Dan werd het hen voordeliger om netjes via een achterdeur te verdwijnen en het sponseren op te zeggen.

En zo blijft alles bij het oude met andere sponsors... wellicht heel veel sponsors. Tot ook zij... En zo gaat het jaren en jaren voort. En ach wat, binnen afzienbare tijd rijden alle renners met gemanipuleerde genen en daar is mogelijk geen anti-dopingscontrole tegen opgewassen. Naar informatie die twee weken geleden bekend werd gegeven aan de hand van gen-manipulatie van muizen, is die manipulatie niet opspoorbaar. Die muizen werden op zeer jonge leeftijd gemanipuleerd en op oudere leeftijd kan men dat niet nawijzen. Maar ze presteren als 'oudjes' nog steeds als echte goliaths! Zullen we dan binnen een aantal jaren ook plots zien dat ogenschijnlijk alle doping in het wielrennen verdwenen is, ook al zal dan aan snelheden gefietst werden waarbij de huidige renners belachelijk worden gemaakt en waarbij een zevenvoudige winnaar van de Tour de France als een amateur zal beschouwd worden?

21:48 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: doping, wielrennen |  Facebook |

Commentaren

Alles blijft hetzelfde... ... ook de boeren boeren voort op het ritme van de politiek: bossenkappen om graan...Heer Sebastian tussen 'zijn en zeggen' kan men ijzerwegen leggen...
Globale landbouw, wordt dan globale lonen..?
Eenzelfde W-Vl. groet.

Gepost door: Lieve | 27-11-07

Genen Tja Sebastian gen-manipulatie dat is de oplossing. Ik kan me goed voorstellen dat een vader zijn jonge zoon als een toekomstig kampioen ziet en er dus zal voor zorgen dat de genen van zijn lieveling op zeer jonge leeftijd gemanipuleerd worden.En als het dan allemaal sportmannen of sportvrouwen met gemanipuleerde genen zijn staan ze terug even ver. Maar ja dan zullen er weer zijn die weer al iets gevonden hebben om de beste te kunnen zijn. Arme sukkels zijn het.
Zolang topsport niet afgeschaft wordt zal het probleem blijven, alhoewel voor mij geen probleem want sport interesseert me niet.
Sjoemelen doen ze toch allemaal niet enkel de fietsers.

Groeten uit Z-OVl.

Gepost door: Andre | 27-11-07

De commentaren zijn gesloten.