27-11-07

Gabriele Pauli vindt het gouden ei

pauli
grootbeeld
Fotobron: gabriele-pauli.de

Gabriele Pauli heeft het echte leven ontdekt
Politiek

Pauli en het gouden ei

Gabriele Pauli, zij die de ongekroonde koning van Bayern Edmund Stoiber ten val bracht, valt zelf dieper en dieper...

De "Führter Nachrichten", de lokale krant van de stad Führt in Noord-Bayern meldt vandaag, dat Gabriele Pauli sinds haar ontslag bij de Bayerse conservatieve partij CSU geld vraagt voor interviews en berichten over haar persoon. Gabriele Pauli is lid van de Landkreisrat van Führ (zeg maar de kantonraad van het kanton Führt). Vorige week gaf zij haar ontslag als lid van de CSU. Dat was na de lange geschiedenis van haar opstand tegen Edmund Stoiber, haar succes bij de val van die voorzitter en haar débacle bij de verkiezingen voor een nieuwe voorzitter. Bij dat laatste haalde zij 26 stemmen op de meer dan duizend stemgerechtigde. Sinds zij Edmund Stoiber ten val bracht, verviel zij in extreem progressieve, haast belachelijke ideeën.

Voor de aankondiging van haar ontslag bij de CSU zou ze 30.000 Euro aan het blad Vanity Fair gevraagd hebben. En nu zou zij voor alles wat met haar en de media te maken heeft, geld vragen. De Duitse journalistenbond sluit zulk checkboekjournalisme categoriek uit. Er is volgend de voorzitter ervan nog nooit geld betaald voor een interview of bericht over welke politicus/politica ook.

Nu was ik wel benieuwd of de "Führter Nachrichten" dat verlangen van Gabriele Pauli voor geld tegen een interview of bericht verzonnen had. Dus... even surfen naar haar website en wat bemerkt men daar? Op de hoofdpagina reclameert zij inderdaad geld. Onder meer staat daar te lezen:

"Liebe Vertreter der Medien,seit einem Jahr werde ich von Ihnen hochgelobt, niedergeschrieben, bewundert und verachtet [...] Viele Medien haben damit Millionenumsätze gemacht, meine politischen und privaten Handlungen und Meinungen darzustellen und zu kommentieren [...] Um meine politische Arbeit fortsetzen zu können, ist es legitim, von denjenigen, die von meinem Engagement profitieren, einen Teil zu verlangen [...] Deshalb, meine sehr verehrten Damen und Herren in den Chefetagen der Medienwelt, gestatte ich mir, einen Teil des Umsatzes, den ich Ihnen ermögliche, für meine politische Arbeit zu reklamieren..."

ROND DIT THEMA
Betreffend artikel   in de Führter Nachrichten

Gabriele Pauli   webpresence
Vertaald: "Geachte vertegenwoordigers van de media, sinds een jaar word ik door u hoog geprezen, in de grond geboord, bewonderd en verafschuwd [...] Vele media hebben daardoor miljoenen omzet genoten door mijn politieke en private handelingen en meningen neer te schrijven en te commentariëren [...] Om mijn politieke loopbaan voort te zetten, is het mij gerecht om van hen die van mijn politiek engagement genieten , een deel te verlangen [...] Daarom, zeer geachte dames en heren op de hoofdkantoren van de mediawereld, wens ik voor mijn politieke activiteit een deel van de omzet die u aan mij verdient... "

Tja... was ist los mit Frau Pauli? Hopelijk leest zij dit bericht niet, want dan riskeer ik een dure rekening te krijgen.... of is een eenvoudige blogger vrijgesteld?

15:29 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek media |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.