26-11-07

Taalhulp: vervoegingen

bild3
Spraakkunst

Oefening op vervoegingen.

Moeilijkheidsgraad:

Laag

Aandachtspunten:

Bij deze oefening gaat het om de onvoltooid tegenwoordige tijd van werkwoorden in de derde persoon enkelvoud. Een moeilijkheid hierbij is dat werkwoorden die sterk (onregelmatig) vervoegd worden, vaak de stamklinker veranderen in de (tweede en) derde persoon enkelvoud. Dat is vaak het geval voor de "e" die in een "i" verandert of de "a" die een Umlaut "ä" krijgt.

Belangrijke opmerking voor het uitvoeren van de oefening:
Om moeilijkheden te voorkomen bij het gebruik van een niet-Duits toetsenbord wordt in de plaats van een Umlaut ook de "klinker + e" toegelaten. Bijvoorbeeld: "ä" of "ae", "ü" of "ue", ö of "oe", "äu" of "aeu".

NAAR DE OEFENING
OEFENING

Voorbereiding   vervoeging
Belangrijk: indien u bij het uitvoeren van de oefening twijfelt, roep dan de hulp in, aangegeven op de pagina van de oefening zelf.

Veel succes!

Opmerking:

Uw browser moet Javascript toelaten om de interactieve oefening uit te voeren. Indien de oefening niet functioneert in haar hulp of zo, ga dan even in de opties van uw browser na of Javascript mogelijk is gemaakt.

11:31 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duits, taalhulp, spraakkunst, vervoeging |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.