23-11-07

Snij een hakenkruis in haar vel!

nazi
grootbeeld
Fotobron: Die Welt

Wanneer zal er een einde aan komen?
Neonazisme

Zoveelste geval van neonazi-misdaad

Neonazi's slaan weer toe en verminken een jonge vrouw die een kind ter hulp komt.

Jongeren die geen uitzicht zien op een toekomst, neigen snel tot aansluiting bij en neonazistische groepering in het oosten van Duitsland. Dat is een reeds lang bekend feit. En van de lokale politie in kleinere steden en dorpen in het oosten wordt niet zelden vermoed dat ze zich passief opstellen tegenover neonazi's. Een zoveelste verhaal in dit verband:

Op 3 november sloten in Mittweida (Sachsen) vier skinheads een zesjarig meisje in en wierpen haar allerlei bedreigingen naar het hoofd. Het meisje zou van allochtone oorsprong zijn. Een jonge vrouw van 17 jaar zag het gebeuren, had voldoende burgerzin en snelde het kindje ter hulp. De vier skinheads lieten dan het kind voor wat het was en stortten zich op de jonge vrouw, vloerden haar en sneden zonder pardon een hakenkruis in haar lenden. Zij verzette zich hevig en kon ontsnappen aan meer onheil. Eens thuis had ze de moed niet om de lokale politie te informeren en klacht neer te leggen. Men weet immers nooit of de politie bereid is tussen te komen in dergelijke neonazistisch misdaden. Na negen dagen overhaalt haar moeder haar om toch de stap te zetten. Er waren immers getuigen genoeg. Volgens het slachtoffer en na onderzoek door de politie volgden vele inwoners van de huizen rond de plaats van het gebeuren het voorval, deden echter niets. De politie heeft een onderzoek ingesteld en doorgedreven tot een van de daders gevonden werd. Het gaat om leden van een neonazistisch kameraadschap. Ja, zo noemen de neonazi's hun jeugdorganisatie: een kameraadschap!

ROND DIT THEMA
Betreffend artikel   in Der Spiegel

Kameraadschappen   verdekte term voor rechtsextremistische groeperingen

De jonge vrouw zal moeten leven met een litteken in de vorm van een hakenkruis, tenzij ze een plastisch chirurg kan betalen...

Wanneer zal er een einde komen aan deze waanzin? Naar verluidt zijn zulke kameraadschappen verheugd, dat dergelijke aanvallen in het nieuws komen. Op die wijze "soll man das Fürchten lernen!" [Zulke berichtgeving leert de bevolking vrees te hebben en zich te plooien naar de wetten van het nazisme!]. Is het dan verwonderlijk dat de mensen toekijken en niet durven reageren? En tegelijk stellen ze alle skinheads in Duitsland in een uiterst negatief daglicht. Er zijn immers vele skinheads die met een geschoren schedel rondlopen als uiting van een bepaalde cult die niets met nazisme te maken heeft.

21:18 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: neonazi, neonazisme |  Facebook |

Commentaren

Kaalkoppen Onbegrijpelijk dat men in Duitsland er maar niet in slaagt deze kleine groep geweldenaars eens en voor altijd te stoppen.Maar ja wat wil je als de bevolking wegkijkt en een deel van de politie niets doet.
Zolang ze openlijk mogen demonstreren onder poltiebegeleiding en tegendemonstranten door diezelfde politie afgeranseld worden is er iets wat niet klopt.
Zouden de Joden er niet beter aandoen i.p.v. van opnieuw schadevergoeding te eisen hun internationale invloed aan te wenden en Duitsland onder druk zetten om het kaalkoppenprobleem effectief aan te pakken?

Groeten uit Z-OVl.

Gepost door: Andre | 24-11-07

Blijkt dat dit het zoveelste geval is van zelfverminking. Veel tralala omtrent niets, en weer wat rechtsen in het harnas jagen.

http://www.hln.be/hln/nl/921/Kanaal-Nieuws/article/detail/108313/2007/12/18/Nieuwe-wending-in-onderzoek-hakenkruisincident.dhtml

Gepost door: Michel | 19-12-07

De commentaren zijn gesloten.