22-11-07

Flitsers, een steeds meer voorkomend iets

flitser
grootbeeld
Fotobron: Der Spiegel

Waarvoor een politiepet nuttig kan zijn...
Flitsers

Flitsers, een heel bijzondere aard exhibitionisten.

Zij zoeken gelijke aandacht als de sportman op het veld en zorgen voor ontspanning van het publiek: de flitsers.

Borussia Dortmund – Arminia Bielefeld... 2005... 76.000 voetbalfans volgen en begeleiden hun helden op het voetbalveld. Springt daar plots Ernie op het veld, poedelnaakt en geeft enkel poses voor bodybuilding. 10 seconden later is hij opgepakt. De massa jubelt, Ernie wordt afgevoerd. Enige maanden later wordt hij veroordeeld tot 6 maanden wegens openbare zedenschennis. In beroep werd hij echter vrijgesproken wegens geen seksuele achtergrond. Ernie is een profi. Hij doet het vaak en haast telkens als zijn lievelingsclub, voetbalploeg Arminia Bielefeld, een saaie match vertoont. Dan zorgt hij voor defrustratie van het publiek met zijn adams-show. En telkens wordt hij afgevoerd, strafvrij. Soms daagt hij op in overvolle aula's aan universiteiten en geeft de studenten een aangenaam vertier van enkele seconden, zodat ze weer vol nieuwe energie de cursus kunnen vervolgen.

Wat bezielt die mannen? Want Ernie is lang niet alleen. Het is een aard amusement geworden her en der bij openbare manifestaties in Duitsland, en ook in veel andere landen. Zijn het exhibitionisten? Neen, niet echt. Het gaat hen niet om de lust en de prikkel die nodig is om seksueel actief te worden. Het zijn helemaal geen vieze kerels die onschuldige voorbijgangers lastig vallen door hun naaktheid en vaak seksuele handelingen. Voor een flitser gaat het helemaal niet om obscure daden. Naar verluidt zouden zij de aandacht op zich willen vestigen. Tijdens sportmanifestaties gaat alle aandacht naar de spelers. Ergens kunnen zij dat niet verkroppen en zoeken voor zich een gelijke aandacht. Het is aldus ergens een psychisch iets dat hen drijft met hooguit in enkele uitzonderingen een seksuele achtergrond of gewoon een grappenmakerij.

ROND DIT THEMA
betreffend artikel   in Der Spiegel

 Flitsers   fotoreeks uit Der Spiegel
De ware ongekroonde koning in het flitsen is Mark Roberts uit Liverpool. Hij heeft reeds meer dan 400 streaker-trips achter de rug en wellicht zal hij steeds opnieuw de aandacht zoeken. Zijn hoogtepunt was de Superbowl-finale in 2004 in de USA. Daar kreeg hij een miljoenenpubliek via de camera's. Grotere aandacht krijgt US-president George Bush niet elke dag. De trip kostte hem toen wel 100 Dollar. Maar arm wordt hij daar niet door. Hij heeft reeds reclame-aanbiedingen gekregen van Renault en ook van Atletico Bilbao.

Tja, is dat flitsen misschien ook een gevolg van de vereenzaming in de maatschappij, hoewel de Duitse kampioen Ernie een gewone arbeider is met een gelukkig gezin en drie kinderen?

14:23 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: flitser, sport |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.