20-11-07

Duits economisch nieuws

iPhone
grootbeeld
Fotobron: Apple

Schenk een iPhone met Kerstmis: gunstprijsje: 250.000 Euro
iPhone

T-Mobile veroordeeld omwille van iPhone

T-Mobile wou de iPhone in alleenrecht verkopen in heel Duitsland. Dat liep echter fout af...

Het monopolie van iets bezitten is een droom van vele ondernemingen. Gewoon geen concurrentie... wat een hemel op aarde. Dan kan men vragen wat men wil voor een product. Zalig, zo zal waarschijnlijk T-Mobile gedacht hebben, de dochtermaatschappij van Telekom inzake mobiel telefoneren. T-Mobile had een contract bekomen met Apple om het alleenrecht te hebben ter verkoop van de iPhone in Duitsland.

DAX
7630,31     + 118,34
Om zijn monopolie goed te verankeren verkoopt T-Mobile elke iPhone met een verdrag dat de koper minstens 24 maanden bindt aan het bedrijf en bovendien werd elke iPhone uitgerust met een sleutel die het overschakelen naar een andere aanbieder verhindert. Mooi niet... staaltje van machtige en 'zalige' uitschakeling van elke concurrentie.

ROND DIT THEMA
Betreffend artikel   in de Financial Times Deutschland

iPhone   aanbod van Apple via T-Mobile
Nu is Vodafone, een andere aanbieder van mobiel telefoneren, niet op dezelfde golflengte als T-Mobile. Integendeel, het bedrijf is woedend en eiste een spoedzitting van de rechtbank om deze 'vuile toer' van T-Mobile ongedaan te maken. En zo gebeurde. De rechtbank in Hamburg besloot dat T-Mobile de concurrentie-wet overtreedt en vanaf nu voor elke verkochte iPhone een straf moet betalen van 250.000 Euro. Tja... dat is wat men werkelijk kan noemen een fameus bedrag voor een telefoontje! Bovendien draait T-Mobile op voor de gerechtskosten. Nu zal u denken, dat die kosten niet hoog oplopen bij een spoedprocedure voor de rechtbank. Het dossier is immers sinds gisteren pas in handen van de rechtbank en veel werk zal er dan ook niet aan geweest zijn. Ja, ja... 500.000 Euro gerechtskosten!

Hoeft het een betoog dat T-Mobile in de tegenaanval gaat en beroep laat aantekenen?

21:36 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: iphone |  Facebook |

Commentaren

Lidl Deze week in de Lidl:
De mooi ogende Smartphone Q-tek 8500 voor € 159.
Dit is natuurlijk geen prestige-Apple van € 399.

Groeten uit Z-OVl.

Gepost door: Andre | 20-11-07

De commentaren zijn gesloten.