19-11-07

Duits economisch nieuws

tui

TUI, Europa's grootste reis-onderneming
Economie

TUI, reis-onderneming met wereldallures

TUI is een Duitse onderneming in de toeristische sector die uitgegroeid is tot de grootste van Europa en het bedrijf groeit nog steeds, nu ook op de Russische markt.

DAX
7511,97         - 100,29
TUI AG is de grootste onderneming in Europa voor reizen. Nochtans is dit bedrijf helemaal niet zo begonnen. In voorbije decennia was de naam van het bedrijf "Preussag"een Pruisische onderneming in de Duitse mijnbouw en staalindustrie. Maar tegelijk drong dit bedrijf door op de toeristische markt, reeds sinds de jaren zeventig. Toen de staalindustrie achteruitboerde, schakelde het bedrijf volledig over op toerisme.

Ondertussen is het uitgegroeid tot de belangrijkste toeristische onderneming in Europa met zetel in Hannover (Niedersachsen). Het bedrijf bezit zo maar even 3200 reisbureaus in heel Europa en 120 vliegtuigen met een eigen luchtvaartmaatschappij. Deze maatschappij heet TUI Airlines, maar is ook bekend onder de namen TUIFly, JetairFly, ArkeFly en meer. Bovendien heeft het bedrijf 279 hotels in bezit en vier cruise-schepen. Om het geheel af te ronden bezit het ook 138 containerschepen waardoor het de 5de grootste containervervoerder is ter wereld.

ROND DIT THEMA
TUI   webpresence

TUIFly   luchtvaartmaatschappij van TUI

TUI group   alle activiteiten van TUI
Een bedrijf om "U" tegen te zeggen, aldus. Er werken meer dan 61.000 werknemers en de omzet bedroeg in 2006 bijna 21 miljard Euro.

Nu heeft een Russische geldmagnaat zich op TUI gestort. Hij heeft reeds 3 % van alle aandelen opgekocht en een akkoord met het bedrijf gesloten om samen te werken in de uitbouw van het toerisme in Rusland. Pittig detail: deze Russische geldmangaat is een zekere Alexej Mordaschow, baas van een Russisch staalbedrijf! Of hoe TUI terug naar haar wortels gaat...

21:13 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme, resibureau |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.