18-11-07

Staking bij Duits spoor: life discussie op TV

Spoorwegstaking

Ann Will modereert een debat tussen de twee partijen van het conflict bij de Duitse spoorwegen, vanavond life op ARD, 21.45h
Staking spoorwegen

Tegenstelling vakbonden–spoorwegen, life op TV

Het conflict tussen de vakbond GDL, de treinconducteurs, en de directie van de Duitse spoorwegen is vanavond life te volgen tijdens het discussieprogramma "Ann Will" om 21.45h op ARD

Rien ne va plus... zo kan u het stellen in het conflict tussen GDL, de vakbond van de treinconducteurs, en de directie van de Duitse spoorwegen. Er is ook na de langste periode van staking (in de afgelopen week) geen schijn van toenadering te bespeuren. Morgen maandag beslist men over het voortzetten van de staking.

Vanavond kan u de strijd live meemaken op de ARD. In het programma "Anne Will" om 21.45h gaan de volgende personen in de clinch met elkaar: Manfred Schell, voorzitter van de GDL, Margret Suckale, voorzitster van de personeeldienst van de Duitse spoorwegen, Norbert Hansen, voorzitter van de vakbond Transnet bij de spoorwegen en tevens vice-voorzitter van de toezichtsraad der spoorwegen, en ten slotte Kurt Biedenkopf, CDU-politicus en bemiddelaar in het conflict. Een uitzending die u niet mag missen!

De GDL en de directie van de spoorwegen blijven lijnrecht tegenover elkaar staan. De vakbond eist een eigen loonsovereenkomst, de spoorwegen weigeren. Zij hebben een overeenkomst gesloten met Transnet, de grootste vakbond, en weigeren met andere vakbonden te praten. Bij de spoorwegen zijn er drie vakbonden. Transnet, de grootste en vertegenwoordiging van de arbeiders bij de spoorwegen; De GDL als vakbond van de treinconducteurs en dan nog een vakbond voor de ambtenaren bij de spoorwegen. De directie wil maar één vakbond overhouden wanneer de privatisering van de spoorwegen een feit wordt in 2008. Daarom spreekt zij alleen maar met Transnet. De vakbond van de ambtenaren wordt automatisch opgedoekt bij een privatisering en dan rest er nog die kleine vakbond van de treinconducteurs. Die wil de directie breken...met de hulp van Transnet. Vandaar dat voorzitter Norbert Hanssen van Transnet zich tegen de vakbond GDL opstelt... vreemde situatie!

ROND DIT THEMA
"Ann Will"   programma vanavond op ARD

16:04 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: spoorwegen, staking |  Facebook |

Commentaren

:-) het is niet alleen in ons belgenlandje dat er soms gestaakt wordt :-)
fijne zondag nog verder Sebastian
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-11-07

De commentaren zijn gesloten.