17-11-07

China botst met Duitsland: 1001 jaar lang...

China
grootbeeld
Fotobron: Der Spiegel

De Dalai Lama is een separatist voor China, en daarom ontvang je hem niet. Punt, andere lijn!
Dalai Lama

Vermijd problemen met China, want die lopen 1001 jaar aan.

De ontvangst door kanselier Angela Merkel van de Dalai Lama in september wordt nog steeds en onverminderd kwalijk genomen door de Chinese leiding.

Met de Chinese leiding wordt niet gelachen. Een geschil met Chinezen lost zich ook niet zo eenvoudig op. In het verleden is dat reeds 1001 maal gebleken. Over een geschil kunnen Chinezen desnoods 1001 jaar discuteren zonder tot een oplossing te komen. Dat alles is blijkbaar kanselier Angela Merkel ontgaan...

In 1950 bezetten de Chinezen Tibet. Na ja, als de Chinezen denken dat een land van hen is, dan bezetten ze het even en nadien kan men dan 1001 jaren daarover praten, maar bezet is bezet. Punt, andere lijn!

... In 1959 vluchtte de Dalai lama als staatshoofd uit zijn land Tibet. Hij wordt door de Chinezen als separatist beschouwd omdat hij opkwam voor autonomie voor Tibet. En een separatist is een staatsvijand. Dat zou men goed moeten weten, als men relaties met China wil aanknopen. En ja, alle grote landen ter wereld knopen relaties aan met dit rijk der miljarden spleetogen, dus ook Duitsland.

ROND DIT THEMA
Betreffend artikel   in Der Spiegel

Bezoek Dalai Lama aan kanselier   met verwijzen naar andere links

Bezoek Dalai Lama aan US-president   met verwijzen naar andere links"

Na die ontvangst zegde China allerlei ontmoetingen tussen Chinese en Duitse politici af. De Chinese bevolking werd door haar autoritaire regering niet kwalijk genomen dat zij bijvoorbeeld op internet Duitsland afbrak als het meest barbaarse land op deze planeet. Na ja... de psychologische oorlog was begonnen. maar de meeste waarnemers zagen dit als een snel voorbijgaande overreactie van China. Ja, ja... dat is echter buiten de waard gerekend. De Chinese regering blijft bij haar boycott tegen Duitsland. In deze dagen is alweer een treffen tussen hooggeplaatsten van beide landen afgezegd. Meer zelfs, China wil niet meer met Duitse afgevaardigden aan dezelfde tafel zitten. Dat bleek bij een samenkomst van de UNO enkele weken geleden. Daar liepen de Chinezen voorbij de Duitsers alsof die 'barbaren' niet bestonden. Voor hen zijn die barbaren lucht.... punt, andere lijn!

Wanneer zal dit geschil opgelost zijn? Inderdaad, binnen 1001 jaar. Punt, andere lijn!

Alle middelen om Duitsland te 'straffen' zijn goed. Daarom intensifiëren de Chinezen de relaties met Frankrijk. Er werden zelfs extra handelsakkoorden gesloten en Monsieur Nicolas Sarkozy is persoonlijk uitgenodigd om Peking te bezoeken op het einde van deze maand, een extra ontmoeting die eigenlijk niet voorzien was. Daar zal monsieur Nicolas met alle eer ontvangen worden, al is het maar om die barbaren in Berlijn de les te spellen. Alleen Frankrijk? Neen, nee, er zijn nog buren van die barbaren. Zo werden de relaties met Polen aangescherpt. En ook Tsjechië geniet van onverwachte intensere contacten met China. Wie een separatist van China ontvangt, moet het voelen, desnoods 1001 jaar. Punt, andere lijn!

Nu heeft de US-president George Walker Bush als tweede staatshoofd na kanselier Angela Merkel, het lef gehad om de Dalai Lama persoonlijk te ontvangen in het Witte Huis in de loop van oktober. Ja Mann! Alweer een barbaars volk meer, de Amerikanen. Zal China dezelfde 'diplomatische contacten' tussen dat land en de USA verbreken? Voorlopig gebeurt dat echter niet. Vreemd toch... Duitsland wel, de USA niet? Maar... zo is het niet. China zint op wraak en die zal komen, gegarandeerd. Maar met de USA wil China het anders aan boord leggen. Hoe? Wie weet dat, de tijd zal het uitwijzen en....een probleem kan uitgepraat worden over 1001 jaren. Punt, andere lijn!

Mogelijk zint China op wraak tegen de USA met de speelbal Taiwan. Dat eiland voor de Chinese kust heeft zich van China afgescheiden, reeds decennia terug. De USA hebben ervan geprofiteerd om het eiland kapitalistisch te maken. Dat wordt de Amerikanen nooit vergeven. Wellicht wordt dit probleem een discussiepunt van jawel, 2002 jaren. Mogelijk zal China dit probleem echter een duwtje geven in de eerstkomende tijd om aldus de USA eens goed te laten voelen, dat met China niet gerammeld wordt. Punt, andere lijn!

17:20 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china, dalai lama |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.