13-11-07

Landbouw: jaarbeurs in Hannover

landbouw
grootbeeld
Fotobron: agritechnica

Agri Technica, de landbouw-jaarbeurs van Hannover, de grootste ter wereld, die voor vele landbouwers de keuze tussen haalbare nieuwe investeringen lichter maakt.
Landbouw

Agri Technica, de internationale landbouw-jaarbeurs bij uitstek

Geen jaarbeurs heeft meer uitstraling in de hele wereld op het vlak van landbouw dan Agri Technica in Hannover. Vanaf vandaag tot nu zaterdag zullen weer honderdduizende landbouwers en betrokkenen op zoek gaan naar efficiënte en haalbare investeringen.

Niedersachsen is een landbouwland bij uitstek en dat wil het geweten hebben. Reeds jaren wordt in deze deelstaat de grootste landbouw-jaarmarkt ter wereld georganiseerd, Agri Technica. 19911 exposanten uit 35 landen trekken geïnteresseerden aan uit nog veel meer landen waar ook ter wereld. Italië, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, Turkije, Denemarken, Engeland, Spanje, USA, Canada, Indië, China, Argentinië... van overal komen exposanten om de nieuwste technieken voor landbouw aan te prijzen.

Elk jaar opnieuw reizen vele Belgen en Nederlanders naar Hannover om deze jaarbeurs niet te missen. Landbouw is immers een van de meest primaire activiteiten van de mens. De landbouw levert de grondstoffen voor de voeding, voor de textielnijverheid, voor heel wat chemische nijverheid, en de laatste jaren voor energiebehoeften. Landbouwer zijn is een bikkelharde stiel om te overleven, niet alleen bij ons, maar overal ter wereld. Gezien de landbouw grondstoffen levert, worden de landbouwers steeds opnieuw gedwongen om zo goedkoop mogelijk te leveren. Niet zelden worden ze gedwongen te leveren aan prijzen die hun bestaan in gevaar brengen. Het is voor hen dan ook voortdurend een wikken en wegen tussen behoud van machinerie en investeren in nieuw tuig en nieuwe technieken. Over-investering kan de doodsteek betekenen, onder-investering evenzeer.

ROND DIT THEMA
Agri Technica   webpresence, ook in het Nederlands
Een landbouwbeurs zoals deze in Hannover, waar contacten gelegd worden met collega's uit andere streken en landen, is dan ook een noodzaak om evenwichtig uit te kijken naar die investeringen in nieuwe technieken die rendabel kunnen zijn en passen binnen de mogelijkheden van elke landbouwer. Dit jaar wordt op deze beurs sterk accent gelegd op nieuwe tractoren, nieuwe oogsttechnieken, verbeterde grondbewerking en efficiënte irrigatie. Ach ja, er zijn ook exposanten met bijzondere technieken, zoals robotisering van bepaalde landbouw-activiteiten. Nu goed, dat laatste is wellicht interessant voor diegenen, die geen onder-investering hoeven te vrezen en iets overhouden voor experimentele technieken.

Uiteraard wordt in de laatste jaren en zeker dit jaar de bio-energie op de voorgrond gebracht. In het raam van de klimaatsverandering is een klimaatsvriendelijke vorm van energie meer dan welkom. Reeds duizenden en duizenden landbouwers uit West-Europa hebben gedeeltelijk hun activiteit omgezet in de productie van grondstoffen voor de energiesector. Hier in Niedersachsen overheerst daarbij de teelt van koolzaad, maar ook andere olierijke planten worden meer en meer geteeld en bij dat alles mogen we het belang van de bosbouw niet vergeten met houthaksel als bio-energie-leverancier.

Vorig jaar werd een record-aantal bezoekers geteld, 260.000. Men verwacht dit jaar een nieuw record. Naast de zuivere expo-activiteit hebben ook vele congressen en workshops plaats. Voor alle inlichtingen kan u terecht op de site van Agri Technica. Deze site is op zich een unicum, want wordt aangeboden in zeer vele talen, waaronder ook het Nederlands.

14:22 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: landbouw |  Facebook |

Commentaren

DE Landbouwbeurs bij uitstek. 'Boer en Burger' .... Dank heer Sebastian, uit het 'gele' Niedersachsen, dat U oog hebt voor Landbouw-wereldwijd.
Haalbare investeringen worden met preciese zorg uitgekiend.
......grondstoffen voor de energiesector... goed en wel, indien die Beleidsheren een 'winstmarge' toelaten voor de boer.
Grijs-druilerig weer, doch een blije groet uit W-Vl.

Gepost door: Lieve | 13-11-07

De commentaren zijn gesloten.