12-11-07

Duitse economisch nieuws

Porsche
grootbeeld
Fotobron: porsche.com

Porsche Cayman, een wagen om U tegen te zeggen
Economie

Porsche AG verdrievoudigt de winst

Porsche AG heeft haar winst verdrievoudigd, vooral dankzij de participatie aan Volkswagen. Intern gaat het minder goed met tegenvallende resultaten op het vlak van sportwagens en terreinwagens.

Het gaat Porsche AG voor de wind. Zo zou men kunnen besluiten na de monsterwinst die het bedrijf dit bedrijfsjaar geboekt heeft. Het bedrijfsjaar 2006/2007 werd afgesloten met een brutto-winst die driemaal hoger ligt dan in het vorige jaar. Met andere woorden, de winst steeg van 2,11 miljard Euro naar 5.85 miljard Euro. Hoeveel bedrijven kunnen dat zeggen?

ROND DIT THEMA
Porsche AG   webpresence

Betreffend artikel   in de Financial Times Deutschland
Nochtans gaat het minder goed met de sportwagen- en de terreinwagen-afdeling. Daar worden teleurstellende resultaten geboekt. Vandaar dat de aandelen van Porsche vandaag daalden met 8 %, ondanks die fameuze winstname in het algemeen./p>

DAX
78806,84        - 5.56
Het bedrijf dankt zijn sprong in de hoogte vooral uit... jawel, vooral uit de participatie die het heeft uitgebouwd bij Volkswagen. In het voorbije bedrijfsjaar was immers het aandelenpakket Volkswagen gestegen van 22,5 % naar 31 %. En gezien Volkswagen een bedrijf is dat met omzetten van boven de 100 miljard Euro werkt, kan u zo wel verstaan dat haast 1/3 participatie van Porsche geen windeieren oplevert. Porsche AG is van plan om in de nabije toekomst heel Volkswagen over te nemen. Dat is haast uitsluitend het werk van Ferdinand Piëch, kleinzoon van Ferdinand Porsche. Daarover wordt hopelijk een en ander duidelijk in de reeks over Volkswagen en Porsche die momenteel op deze blog loopt.

21:32 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: porsche |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.