11-11-07

De neonazis zijn een waar zwart gat

NPD
grootbeeld
Fotobron: Der Spiegel

Een beeld dat Filip De Winter wel zal aanstaan: rechtsextremen, extreem in de onverdraagzaamheid doen zich voor als pseudo-christenen om het volk te misleiden.
Rechtsextremisme

Het oosten van Duitsland verziekt

Toeristen uit het westen mijden meer en meer het oosten. Een zoveelste terugslag in het oosten, een zoveelste gang in de armoede. Die armoede wordt een vicieuze cirkel, een zwart gat dat 'nazi' heet.

Rechtsextremisme... Duitsland weet er echt geen blijf mee. Vooral in het oosten van het land is het een echte pest geworden. Geen school ontsnapt nog aan reclamemannetjes van de NPD, de neonazistische partij. In jeugdorganisaties zijn trainers, jeugdopvoeders en zo meer niet zelden leden en propagandisten van rechtsextreme partijen. Het is bedroevend hoe die kwaal tiert in de oude DDR-landen, het huidige Sachsen,Sachsen-Anhalt, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern en ook wel wat in Thüringen. Niets kan het extremisme er blijkbaar tegenhouden. Redenen daarvoor zijn er te over. Werkloosheid, uitzichtloosheid op een toekomst zijn twee basisredenen waarom jongeren voor het rechtsextremisme kiezen. Maar ook het oude communisme speelt een rol. In de DDR kende men geen vrijheden. In 1990 werd dat land herenigd met West-Duitsland en stonden de DDR-inwoners plots voor een zee van vrijheid die ze gewoonweg niet aankonden. Ze hadden plots de gelegenheid om geld te verdienen, niet daar waar ze woonden, maar in het westen. Massaal verhuisden ze. Diegenen die overbleven verziekten in de armoede, want haast geen werk daar. Voor de jongeren onder hen is het relaas van hun ouders over een toch wel beter leven in de DDR dan in de huidige armoede geen heil. Zij weten ook wel dat een terugschroeven naar het verleden niet kan. Daarom zoeken ze uitwegen voor hun frustratie en keren zich tegen hun oudere generaties , tegen het westen, tegen het oude communisme, voor geweld, voor geroep, voor getier, voor de NPD!

ROND DIT THEMA
Strijd tegen rechtsextremisme   organisatie van de bondsregering

NPD   partij met sterke neonazistische inslag

DVU   partij met eveneens sterke neonazistische inslag

De gevolgen van dit alles is een grote onveiligheid die in Oost-Duitsland heerst. En dat lijkt zich nu te vertolken in het wegkwijnen van het toerisme. Naar een recente bevraging gaan reeds 9 % van de mogelijke toeristen niet meer naar Sachsen en 11 % niet meer naar Sachsen-Anhalt (de twee deelstaten waar de NPD zo goed als de scepter zwaait onder de jongeren) en die tendens lijkt stijgend. Dat betekent een groot verlies voor de horeca in het oosten. Faillissementen dreigen en daarmee verhoogt alweer de zo rampzalige armoede. Naar gegevens zou bijvoorbeeld het toerisme in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern jaarlijks een verlies lijden tot 200 miljoen Euro, gewoon door de aanwezigheid van de NPD.

Men weet niet hoe men dat alles kan oplossen. Jaarlijks stromen meer dan 120 miljard Euros van west naar oost om de oude DDR-landen op te bouwen, maar het is blijkbaar een druppel op de.... Zij die kunnen en niet sympathiseren met de NPD, verlaten die landen en trekken westwaarts. Nu reeds zijn er dorpen in de deelstaat Brandenburg die zo goed als verlaten zijn. De nog schaarse inwoners krijgen van planbureaus in Berlijn een toelage indien ze het haast verlaten dorp willen verlaten. Dan kan het dorp met de grond gelijk gemaakt worden, wat goedkoper is dan de hele infrastructuur ervan (wegenonderhoud, communicatie, enz...) recht te houden. En zo... zo kwijt het oosten weg . En hoe meer het wegkwijnt, hoe sterker er de NPD wordt! Grote steden als Dresden en Leipzig en Magdeburg doen het nog steeds prima. Daar boomt het leven. Dat is ook zo in sterk toeristische regio's aan en rond het Erzgebergte. Maar elders in Oost-Duitsland... neen!

21:17 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: neonazi, neonazisme |  Facebook |

Commentaren

Zwart Dit is nu toch een zeer negatief beeld van oostelijk Duitsland wat je hier weergeeft.
Ik ga er sinds 1991 jaarlijks meerdere keren op vakantie en dit in alle deelstaten. Ik heb me tot op heden er nooit onveiliger gevoeld dan in Belgie.
Het is inderdaad zo dat de NPD de laatste jaren aan invloed gewonnen heeft doch het is een minderheid waar het overgrote deel van de Oostduitsers radikaal tegen is.Overigens komt het kopstuk van de NPD niet ergens uit het Ruhrgebiet?
Men mag niet uit het oog verliezen dat intussen door de gevolgde politiek in Duitsland er ook in het westen meer en meer mensen in de armoede verzinken.
Ik ben van mening dat men door dergelijke negatieve berichtgeving mensen die het zo al moeilijk hebben een slechte dienst bewijst.
De Oostduitsers, vooral de ouderen, zijn me meestal veel sympathieker dan menig Westduitser.
Zijn ze daar in het oosten soms geen driemaal bedrogen worden?
Eerst door de nazis dan door de communisten en laatst
ook nog door de Wessi's. En met Wessis bedoel ik niet enkel Duitsers maar ook Hollanders die na de "Wende" gans Oostduitsland afgeschuimd hebben en alles wat enige antiekwaarde had de mensen afgetroggeld hebben voor een appel en een ei.

Oostduitsland heeft op toeristisch vlak heel wat te bieden en is zeker een bezoek waard.

Groeten uit Z-OVl.Gepost door: Andre | 11-11-07

Oost-Duitsland Ik denk niet dat je van negatieve berichtgeving kan praten. Negatieve berichtgeving is afbrekend van aard. Nu is het echter zo, dat de werkelijkheid niet kan en niet mag verzwegen worden. Door de zwakke plekken in Oost-Duitsland bloot te leggen in de media, worden de lokale politici gestuwd om meer werk te maken van de opbouw der landen in Oost-Duitsland. Berichtgeving over het negatieve aldaar kan aldus leiden tot positieve effecten en is dan ook helemaal geen negatieve berichtgeving.
He feit dat het toerisme lijdt onder de NPD kan men niet ontkennen. De feiten zijn bikkelhard. En dat ouderen zich nog goed voelen, wil helemaal niet zeggen dat de jongeren massaal gemanipuleerd worden door de NPD. Ook dat is niet te ontkennen en betekent een ondermijning van de samenleving in dat deel van Duitsland. Ja ook de leegloop van Oost-Duitsland is nog steeds aan de gang en ook dat is niet te negeren. Maar zoals geschreven in dit artikel: In grote steden en toeristische streken met naam en faam draait alles nog behoorlijk.
Groeten

Gepost door: Sebastian | 12-11-07

Re: Als je het zo bekijkt heb je wel gelijk Sebastian en het is natuurlijk na alles wat in het verleden plaats gevonden heeft niet eenvoudig de problemen op te lossen.
Ik hoop dat men er in slaagt die "Glatzköpfe mit Springerstiefel" een halt toe te roepen. Dat ze onder politiebegeleiding hun nazistisch gedachtengoed mogen openbaren en tegenbetogers hardhandig aangepakt worden geeft in het buitenland zeker geen positief beeld weer van Duitsland in het algemeen.
Opdoeken die rommel is het beste wat er kan gebeuren voor Duitsland, de communisten zijn toch ook verboden in Duitsland doch met de neonazis schijnt dit niet te lukken.

Groeten uit Z-OVl

Gepost door: Andre | 12-11-07

De commentaren zijn gesloten.