08-11-07

Duits economisch nieuws

sport <
grootbeeld
Fotobron: ftd

Adidas maakt ongewone winsten

Economie

Adidas kent een waar succesverhaal.

Adidas, de Duitse sportschoenengigant, maakt het werkelijk bont. In het laatste trimester boekte het bedrijf een winst van + 22 % tegenover dezelfde periode in 2006.

DAX
7819,47        + 19,85
Adidas, wie kent het niet? Het sportschoenenbedrijf uit Duitsland is de kampioen zonder meer wereldwijd. Naja, en beetje overdreven want het staat op de tweede plaats in de wereldranking van sportartikelen na het Amerikaanse Nike. En het gaat voor de wind voor het Duitse bedrijf. In de maanden juli-augustus-september maakte het zo maar even een winst van + 22 % tegenover dezelfde periode in 2006. Dat succes is vooral te danken aan de verkoop in Azië en deels in Europa. Daarentegen liep de verkoop in de USA fel achteruit. Dat heeft met de economische toestand in de USA te maken, maar ook met het sluiten aldaar van de sportwinkelketen Foot Locker. Die had honderden winkels over de hele States en is zo goed als failliet gegaan. Daardoor verliest Adidas aanzienlijk terrein in de States. Ook de Amerikaanse dochter van Adidas, Reebok, doet het slecht. In de USA ging de verkoop algemeen achteruit met 6 %. In het totaal beleeft Adidas een omzet van 2,94 miljard Euro.

ROND DIT THEMA
Adidas   webpresence

Adidas   geschiedenis van het bedrijf

Waar is de tijd dat Adolf Dassler, Adi voor de vrienden en vandaar de naam Adi-das, samen met zijn broer Rudolf in 1920 in de waskeuken van moeder sportschoenen herstelde. Daaruit ontstond beetje bij beetje een bedrijfje. Later groeiden de twee broers uit elkaar en stichtte Rudolf zijn eigen bedrijf, Puma. De werkelijke doorbraak voor Adidas kwam er met het wereldkampioenschap voetbal in Bern in 1954. De Duitse Mannschaft had er voor het eerst Adidas-sportschoenen aan met speciale noppen. En wonder o wonder... Duitsland werd wereldkampioen. Sindsdien spreekt men van het 'Wonder van Bern'. Bij deze gelegenheid toch even vermelden dat Puma, het sportartikelenbedrijf van Rudolf Dassler derde staat in de wereldranking.

22:38 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: puma, adidas, sport |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.