05-11-07

Duits economisch nieuws

bayer
grootbeeld
Fotobron: FTD

BAYER, producent van Trasylol

Economie

BAYER trekt middel terug, dat gebruikt wordt bij hartoperaties.

Trasylol, een middel om bloedingen bij hartoperaties te verminderen, blijkt volgend een Canadese studie het sterftegevaar der patiënten te verhogen. Daarom onttrekt de producent ervan, BAYER, het middel voorlopig van de markt..

Trasylol wordt in Europa niet echt veel gebruikt, maar vooral in de USA is het een algemeen gebruikt middel bij hartoperaties. Hartspecialisten hebben reeds eerder gewaarschuwd voor gevaren. Een Canadese studie wijst nu op een verhoogd risico voor nierbeschadigingen en hartaandoeningen die uiteindelijk het sterfterisico van hartpatiënten aanzienlijk doen verhogen.

ROND DIT THEMA

FAZ   betreffend artikel

BAYER   homepage van het concern

DAX
7807,55         - 41,94
BAYER, farma- en chemiereus uit Leverkusen bij Keulen, strekt nu dit product voorlopig terug om het nader te onderzoeken. Trasylol zorgt jaarlijks voor een omzet van 150 miljoen Euro. In de eerste negen maanden van dit jaar werd het product in het totaal voor 5 miljoen Euro omzet verkocht in Europa tegen meer dan 60 miljoen in de USA.

Onwillekeurig laat dit voorval denken aan de fameuze Lipobay-affaire in 2001 waarbij BAYER miljarden verlies leed. Specialisten wijzen er echter op dat deze Trasylol-affaire niet die grote uitwerking zal hebben op de inkomsten van de chemie-gigant. De beursaandelen van BAYER daalden even in de loop van de dag, maar herstelden vrij snel nadat de vergelijking met de Lipobay-affaire zinloos bleek te zijn.

21:56 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bayer |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.